SEER EN SCOP

Hoog of laag energieverbruik airco’s: zo herkent u ze

Iedere warmtepomp-/airconditioninginstallatie beschikt over een Seasonal Coëfficiënt of Performance: de SCOP-waarde. De SCOP-waarde geeft de verhouding weer tussen de hoeveelheid warmte die een systeem levert en de hoeveelheid elektriciteit die het verbruikt. De SCOP-waarde is een goede indicator van de efficiëntie en energiezuinigheid van een airco in verwarmingsbedrijf. 

Er geldt: hoe hoger de SCOP-waarde, des te zuiniger de apparatuur. In de rechterkolom van onderstaande figuur (het energielabel) is te zien dat een SCOP-waarde van 4 het energielabel A+ heeft. Als u op zoek bent naar een airco met een laag energieverbruik, raden wij u aan om te kiezen voor een airco met minimaal een A+ label, bij voorkeur A++ of A+++. U vindt de waarde op het energielabel dat bij de airco geleverd wordt.

SEER staat voor Seasonal Energy Efficiency Ratio. De SEER-waarde geeft aan hoe efficiënt een airco kan koelen, door de verhouding weer te geven tussen de hoeveelheid koelcapaciteit die de airco levert en de hoeveelheid elektriciteit die de airco daarvoor gebruikt. Een airco met een hoge SEER-waarde is dus beter voor uw portemonnee en het milieu.

Net als de SCOP-waarde vindt u de SEER-waarde op het energielabel. Het kiezen voor een airconditioningsysteem met een hoge SEER-waarde is essentieel als u uw energieverbruik wilt minimaliseren en wilt besparen op uw energiekosten tijdens koelbedrijf.

© 2020 - 2024 airco24.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel